Kehangatan raya masih dirasa apabila ramai yang menjemput kita ke rumah terbuka. Bagaimana dengan rumah anda pula? 'Di buka' dengan hidangan apa? Apa kata anda cuba hidangkan menu yang Mingguan Wanita kongsikan kali ini, Daging Dendeng.

Bahan-bahan:
1 kg daging batang pinang – dipotong nipis
5 biji bawang merah    }
5 ulas bawang putih    }
5 tangkai cili kering     }
2 batang serai              } dikisar
1 inci halia                   }
1 inci lengkuas            }
1 sudu ketumbar – dikisar berasingan.
1 biji kelapa parut –
1 sudu kicap pekat
Garam
Gula

Cara Menyediakannya:
  • Rebus daging hingga masak.
  • Tumiskan bahan-bahan yang telah dikisar hingga kering.
  • Masukkan kelapa parut bersama garam, gula, kicap dan ketumbar. Masak hingga kering.
  • Masukkan daging dan sebatikan rasa dan warna.