A
40g cream cheese
60g susu segar
25g butter
B
65g tepung gandum
C
4 biji kuning telur
1 biji parutan kulit oren, optional
D
4 biji putih telur
100g gula kaster
Secubit garam, saya tak letak
1/8 sk cream of tartar
Cara2 membuatnya:
1. Masak bahan A atas double boiler hingga cair & pekat.
2. Alihkan & masukkan bahan B, gaul rata.
3. Masukkan bahan C, gaul lagi.
4. Kemudian, pukul bahan D hingga kembang & bertanduk.
Kaup balikkan dengan adunan (langkah 3 ) tadi hingga sebati.
5. Tuang kedalam loyang chiffon bersaiz 9'. Jangan griskan loyang.
6. Bakar pada suhu 175C selama 35-40 minit. Segera terbalikkan loyang apabila kek sudah masak & sejukkan sepenuhnya baru keluarkan kek dari acuan.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan